Дайва: Mag sealed стає народною, як і Air rotor
Головна » Новини риболовної індустрії » Технології
27.11.2014 16:27

Дайва: Mag sealed стає народною, як і Air rotor

 Легкий карбоновий ротор та система захисту механізму котушки за допомогою феромагнітного мастила були вперше випробувані на моделі Certate 2010, і до цього часу застосовувались лише на котушках Daiwa вищої ланки. У цьому році технології стали доступні у більш простих котушках: Exeler, Procyon EX (США), новій Freams (Європа), а також Exist, Certate, Luvias, Legalis та Caldia. Окрім того, деякі моделі котушок Дайва оснащені вже підшипниками із системою захисту від води Mag sealed.

Про розвиток феромагнітного захисту.

Риболовні котушки Daiwa завжди славилися м'яким та легким ходом. Це є своєрідним показником якості. Однак постійний вплив абразиву - брудної води, піску, солоної води тощо.. знижують ресурс котушки та перешкоджають плавності її роботи.
Звичайно ж, використовуються виробниками і різні матеріали, стійкі до корозії, і закриті підшипники, ущільнюючі прокладки тощо, але і це не дає 100-відсоткового захисту.

У 2001-му році Daiwa Saltiga z 4500 була оснащена гумовими прокладками, що дало повністю гермедизований механізм, захищений від води, бруду, солі... Але довелося пожертвувати легкістю обертання і роботи ротора. Окрім того, і прокладка з часом зношується, а вода потрапляє в механізм.

Конструктори Дайва звернули увагу на феромагнітне масло, що було розроблене НАСА для космічних технологій. Його форма контролюється і змінюється відповідно до силових ліній магнітного поля.

Перпендикулярно ротору котушки розміщений магніт, який контролює Mag-мастило, воно рівномірно розтікається в точці з'єднання ротора і тіла котушки. Таким чином утворюється бар'єр від проникнення води, солі та різного роду сміття, який не перешкоджає легкому обертанню котушки.

Практично, всі флагманські котушки Daiwa з 2012 року (Steez EX, Certate і Morethan) мали захист Mag sealed під ротором та у ролику лісковкладача.

 

 

У 2014-му з'явилися вже захищені феромагнітним мастилом підшипники. Зараз вони наявні у нових Morethan, Ryoga Bay Jigging та Saltiga Expedition.

Цікавим є те, що нова модель Фрімс (яка отримала Повітряний ротор і Магнітне масло), що завжди вважалась спрощеною Кальдією, стала нижче класом, і тепер зрівнялася з Легалісом.
Калдія залишилася рівнем вище, серед простіших є котушки типу Crest (Liberty Club, Procaster, Megaforce), ще нижче — зовсім прості: Worldspin, Crossfire, Sweepfire та ін.

Читати інформацію про бренд daiwa

Дивитися інші новинки бренду daiwa


Категорія: Технології | Переглядів: 640 | | Теги: air rotor, Daiwa, котушки Daiwa, mag sealed | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar