Dyneema в чорному
Головна » Новини риболовної індустрії » Технології
15.11.2015 22:12

Dyneema в чорному

DSM Dyneema представили нову розробку, яка забезпечить нові можливості для виробників риболовних шнурів. Суть у тому, що відтепер найміцніші у Світі синтетичні волокна доступні у чорному кольорі, поряд з оригінальним - білим. А це значно розширить сферу і можливості застосування матеріалу. Розглянемо детальніше.

Волокна Dyneema застосовуються при виробництві майже усіх плетених шнурів для рибалки. Окрім того, цей матеріал використовується у текстильній промисловості - для виготовлення захисного одягу, товарів для спорту, туризму, аквакультури.

Через те, що оригінальний колір волокон - білий, виробникам необхідно було фарбувати шнури та все інше. Але цей матеріал є хімічно нейтральним, тому будь-яка фарба, рано чи пізно стиралася, що не завжди подобалось риболовам...

Розробники запевняють, що новий, чорний варіант Dyneema нічим не відрізняється від традиційного, окрім того, що забарвлений в чорний колір в поперечному перерізі. Проте, процес фарбування, за їх словами, не впливає на механічні властивості волокна. Висока міцність, низька щільність, практична відсутність розтягування, стійкість до пошкоджень, захищеність від вологи та УФ-променів - все це зберігається.

Отже, зустрічайте Dyneema, або UHMWP (ultra high molecular weight polyethylene fibre) у чорному кольорі.

Дивитися інші новинки бренду Dyneema


Категорія: Технології | Переглядів: 421 | | Теги: риболовні шнури, Dyneema | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar