Fuji Torzite - вплив тенденцій полегшення
Головна » Новини риболовної індустрії » Технології
19.01.2014 12:16

Fuji Torzite - вплив тенденцій полегшення

Всесвітньовідомий японський виробник фурнітури для вудилищ - Fuji Kogyo представляє свою нову технологічну розробку - пропускні кільця Torzite. Головна характеристика - максимальна легкість, вони легші за SIC, проте наврядче зроблять революцію в риболовній індустрії. Просто виробнику потрібно виготовляти щось нове, адже конкуренти не сплять.

Велика революція в області виробництва кілець для вудилищ відбулася у 1981р, коли "Фуджі" випустили кільця SIC. А ще до того часу найкращими вважалися Fuji Hard. Пройшло більше 30-ти років з того часу, і "СІК" не втрачають свою популярність. Риболови задоволені міцними та легкими кільцями, які перевірені часом...

Але риболовна індустрія не стоїть на місці. С кожним днем вдосконалюються технології, зокрема у виробництві вудилищ. Сьогодні існує тенденція до полегшення, як котушок, так і вудилищ, і, відповідно і кілець до них. Так, ця тенденція нав'язується риболовам компаніями, але вона існує. І на тендітних надлегких вудилищах громіздкі кільця виглядають жахливо, не говорячи вже про порушення балансу снасті...

Прагнення максимально знизити масу пропускних кілець привело Fuji Kogyo до виробництва "Торзайт" (Torzite). Кільця виготовлені з нового керамічного матеріалу, розробленого концерном Kyocera. Він легкий, міцний, жорсткий, в результаті полірування стає ідеально гладким. Але Торзайт - це не тільки новий матеріал, а й нова форма кільця. Значно зменшений поперечний діаметр вставки, і в результаті - зниження маси. І при звичайних зовнішніх габаритах внутрішній діаметр більший. Тобто, можна поставити на вудилище кільця Torzite на розмір менші, ніж SIC без пониження кастингових характеристик бланку.

Нові кільця мають більшу площу контакту з ліскою, але, за словами виробника, за рахунок нового гладкого матеріалу, тертя не збільшується. Окрім того, оправа у "Торзайт" не звичайна, а легка і тонка титанова. Це - продукт Hi-End, і ціна відповідна.

Звичайно ж, вони розраховані на використання з топовими надлегкими вудилищами, ціна яких теж космічна. І покупці свої є.

Але якщо подивитися на це з іншої точки зору, наврядче любителі ловити хорошими, робочими снастями "без понтів" віддадуть перевагу Fuji. Зараз багато інших виробників мають власні, можливо дешевші, легкі кільця. Отже, Torzite покажуть себе лиш на надлегких вудилищах найвищого класу, у руках таких же риболовів, і наврядче знайдуть масову прихильність.

Читати інформацію про бренд

Web: Source - Джерело

Категорія: Технології | Переглядів: 741 | | Теги: Torzite, Fuji, Sic, пропускні кільця, фурнітура вудилищ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar