Осака 2015. Новинки котушок Дайва і Шимано
Головна » Новини риболовної індустрії » Виставки і шоу
01.03.2015 22:26

Осака 2015. Новинки котушок Дайва і Шимано

Цьогорічна риболовна виставка в місті Осака (Японія) відбувалася у період 6-8 лютого. Традиційно, найбільша увага аудиторії була прикута до нових моделей котушок Дайва і Шимано, хоч проривних оновлень і не очікувалось, а також до новеньких приманок Jackall, роботу яких демонстрували провідні експерти компанії в басейнах. Характерним для цієї виставки є те, що в перший день вона доступна лише для професіоналів (для забезпечення спокійної обстановки), а на вікенд двері були відчинені для всіх відвідувачів.

До сезону 2015 Daiwa оновила відразу дві серії флагманських спінінгових безінерційних котушок - універсальні Exist і морські силові Saltiga.

Як звичайно, на котушках Exist зібрано все найкраще, що DAIWA може запропонувати на момент їх виходу. Правда, якщо у Shimano нові технології обкатуються саме на флагманській моделі Shimano Stella, що є прямим конкурентом Daiwa Exist, а вже потім спускаються по ієрархічній драбині вниз, то у «Дайви» не зовсім так. Система Mag Sealed вперше була використана в 10 Certate (конкурент Shimano Twin Power), а підшипники Mag Sealed - в 14 Morethan. У нових 15 Exist система Mag Sealed застосована, звичайно ж, по повній програмі: під ротором, в ролику лісковкладача і в шарикопідшипниках на колесі головної пари.

Порожниста дужка лісковкладача Air Bail застосована тут у своєму найкращому і дорогому варіанті. Новий фрикціон Automatic Drag System забезпечує безпрецедентно точну і чітку роботу гальма, полегшує виведення риби делікатною снастю, позбавляє рибалки від необхідності постійно регулювати фрикціон. М'якість ходу теж на висоті, як завжди.

Розмірні модифікації - від 1024 до 3012Н. Наявний варіант з 3000 корпусом і 2500 шпулею - 2510RPE-H.

Як і нові Exist, котушки Saltiga зразка 2015 виглядають трохи більш спокійно і менш футуристично, ніж їх попередниці; дизайн шпулі перегукується з дизайном деяких моделей Shimano. Крім того, чорний колір, здається, знову входить у моду.

Система захисту механізму за допомогою феромагнітного мастила, а також автоматичний фрикціон - це вже не дивина, а реальність.

На даний момент представлено 9 модифікацій котушок 15 Saltiga з каталожної ціною від 85 500 до 106 000 ієн. Фактичних розмірів три:
1) «3500H», «4000», «4000H»;
2) «4500», «4500H», «5000», «5000H»;
3) «6500», «6500Н».

Shimano ж приготувала оновлені серії безінерційних спінінгових котушок Twin Power і Twin Power SW. Як і слід було очікувати, загалом і в цілому вони слідують по шляху, раніше наміченим відповідними флагманськими моделями Stella.

Акцент в обох серіях робиться на захисті механізмів котушки від води і бруду.

У моделей 15 Twin Power ми бачимо компактний корпус G Free із захистом від води, з верхнім розташуванням «нескінченного гвинта» і без вимикача стопора зворотного ходу.

Головна пара - підсілена «мікромодульна», сильна дужка лісковкладача - типу SR, з нітрідним покриттям, ролик захищений, не обслуговуються. У порівнянні з 11 Twin Power змінена також конструкція ротора (тепер він, як у нової звичайної «Стелли»).

Передбачені захисні системи X-Shield і X-Protect. Змінена конструкція шпулі і дизайн ручки.


Категорія: Виставки і шоу | Переглядів: 691 | | Теги: Shimano, Daiwa, риболовна виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar