Індустрія закритих м'ясорубок в Штатах
Головна » Новини риболовної індустрії » Виставки і шоу
19.08.2014 11:14

Індустрія закритих м'ясорубок в Штатах

 Риболовний ринок США - чи не найбільший в Світі. Звідти до нас приходять багато інновацій в сфері риболовних снастей. Разом з тим, американські риболови достатньо консервативні, про що свідчить розвиток виробництва безінерційних котушок закритого типу. Адже вони майже зникли з інших ринків, а в Штатах користуються достатнім попитом. На ринку закриті "безінерційки" представляють, переважно бренди концерну П'юр Фішинг (Pure Fishing), такі як Абу, Зебко, а також Дайва.

Перша закрита "м'ясорубка" (spincast reel) з'явилася у 1949р. Це була Model 1A від Zebco. Пізніше до індустрії приєдналися Абу Гарсіа і Дайва. Золотий час безінерційних закритих котушок - 60-70-ті роки. Вони стали популярними не лише в Штатах, а й в європейських країнах, особливо в Швеції, де й виготовлялися "Абуматіки". Пізніше ажіотаж швидко зник. Адже недоліків котушки мали купу.

Котушки цього типу вважаються найгіршими з технічної точки зору. Разом з тим, вони дуже прості у використанні. Через це стали часто представлятися на ринку з маркуванням "для дітей" чи "для жінок". Розуміється, з відповідними колірними рішеннями. Ще одним плюсом закритих котушок є їхня, власне, "закритість", що добре при ловлі в траві. Котушка не "зажовує" траву (як мульт), але нею можна закидати легкі приманки (як звичною "м'ясорубкою").

Індустрія розвивається, виробники стараються знівелювати всі недоліки котушки. Сучасні моделі мають покриті нітридом титану деталі, які мають контакт з ліскою, окрім того, деякі, наприклад Абуматіки, продаються з вже намотаним шнуром ФайрЛайн!

Концерн П'юр Фішінг має в асортименті достатньо моделей, щоб задовільнити потреби американських риболовів. Це Флюгер, Джонсон, Шейкспір.

Та це дріб'язок, порівняно з Зебко. У асортименті їх налічується більше 3-ох десятків моделей і модифікацій "спінкастів", "тріггерспінів" і т.д.

І навіть Дайва не залишилась осторонь, і ще досі представляє кілька своїх моделей безінерційок із закритою шпулею.

Як бачимо, індустрія закритих безінерційних котушок процвітає... по крайній мірі в США. А там традиції сильні. А прості товари завжди мають попит.


Категорія: Виставки і шоу | Переглядів: 669 | | Теги: котушки, безінеційні котушки, закриті м'ясорубки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar